Tõnis Savi – avaliku ruumi revolutsionäär

Helena Tamm
, kultuuriajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitekt Tõnis Savi on seisukohal, et Viru ringi ruumi saaks otstarbekamalt kasutada kui auto- ja trammiliikluse tarvis.
Arhitekt Tõnis Savi on seisukohal, et Viru ringi ruumi saaks otstarbekamalt kasutada kui auto- ja trammiliikluse tarvis. Foto: Erik Prozes

Tallinna jalgrattanädala ja populaarse rattasõidu Tour d' ÖÖ ellukutsuja, aastaid inim- ja rattakesksema linnaruumi eest seisnud arhitekt Tõnis Savi unistab inimestest kihavatest tänavatest, kus oleks mugav patseerida, rattaga kruiisida, kohvikutes istuda ja ühest tänavaäärsest poest teise astuda.

Üllatus-üllatus: te ei tulnudki sellele intervjuule ratta, vaid autoga!?

Teatud liigutusi tuleb teha ikka mõistlikul viisil. Mitmekesi käies on lihtsam autoga liikuda ja ega ma hull ole, et ainult rattaga kõike teha proovin. Küsimus ei olegi niivõrd selles, kas öelda autole «jah» või «ei», vaid mil määral ja kuidas seda kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles