Eestlase käsi vormis ka mainekal Ottawa festivalil ajalugu teinud animatsiooni

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ottawa festivalil grand prix' võitnud filmi «Väikesed inimesed, kes kannavad kübaraid» helikujundas Horret Kuus.
Ottawa festivalil grand prix' võitnud filmi «Väikesed inimesed, kes kannavad kübaraid» helikujundas Horret Kuus. Foto: Kaader filmist

Teateid Ottawa animafilmide festivalilt, ühelt nimekamalt maailmas: parim jutustav lühifilm - Riho Undi «Isand», parim animatsioonitehnika kasutamine - Priit Tenderi «Alateadvuse maja». Vähe sellest: parim helikujundus – ka grand prix´ võitnud jaapanlanna Sarina Nihei joonisfilm «Väikesed inimesed, kes kannavad kübaraid», kujunduse autoriks… Horret Kuus.

«Briljantselt kirjutatud absurdne lugu mõjuva pildi ja heliga, mis näitab suurepäraselt meie aja poliitilist reaalsust,» resümeeris žürii, tõstes esile ka helikujunduse osa selles 7-minutilises filmis.

Tegu on Londoni Kuningliku Kunstikolledži lõputööga – ühtlasi esimese tudengifilmiga, mis Ottawa festivali 39-aastase ajaloo jooksul on võitnud põhikonkursil grand prix.

«Režissöör ise kontakteerus, nägi (kuulis) mu tööd, vist oli Priit Pärna film («Tuukrid vihmas» - toim.),» ütles Kuus ise selgituseks, kuidas ta filmi juurde sattus.

Kokku võistles Ottawas 23 riigi 79 filmi, mis valiti välja festivalile esitatud 2100 linateose hulgast.

Žüriisse kuulus ka Kaspar Jancis, kelle retrospektiivi ühtlasi festivalil näidati.

Small People with Hats (trailer) from Sarina Nihei on Vimeo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles