Coca-Cola Plaza avab uue nüüdisaegse kinosaali

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scape-saali logo.
Scape-saali logo. Foto: Repro

Eesti suurim kino Coca-Cola Plaza taasavab 8. oktoobril praegu remondis oleva esimese saali, millest saab Põhjamaade moodsaim kinosaal maailmatasemel tehnika ja uuenenud sisustusega. 

Kino pidava Forum Cinemase juhi Kristjan Kongo sõnul on saali ümberehitamine väga mahukas ning välja vahetatakse kogu tehnika, sisustus ning heli- ja valgussüsteem. «Pärast uuendusi on meie kino suurim saal kahtlemata Eesti ja ka Põhjamaade kaasaegseimat filmielamust pakkuv saal,» ütles ta pressiteates. Saal hakkab kandma nime Scape.

«Scape-saali tuleb Eesti, Baltimaade ja isegi Põhjamaade ainus laserprojektor, mis tagab väga kõrgel tasemel värvid ja teravuse. Oluline muudatus puudutab ka helisüsteemi väljavahetamist, mis asendatakse uue põlvkonna Dolby Atmose heliga. Eraldi Scape-saali jaoks on loodud ka suurem ekraan ning mugavad ja senisest laiemad kinotoolid,» lausus Forum Cinemase juht.

Coca-Cola Plaza esimest saali oli septembri alguse seisuga külastanud üle kolme miljoni inimese. Kongo väitel on tegu taasiseseisvunud Eesti kõige populaarsema kinosaaliga. Läbi aegade on seal näidatud ligi 1000 filmi.

Forum Cinemas AS on Eesti suurim kinopidaja, kelle kinodeks on Tallinnas Coca-Cola Plaza, Tartus Ekraan ja Narvas kino Astri. Sel kevadel täitus Forum Cinemase 22 tegutsemisaasta. Alates 2013. aasta maist kuulub Forum Cinemas Põhjamaade suurimasse kinoketti Nordic Cinema Group.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles