Selgus kohvik, kus on kõige parem muusika!

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kultuurikava.ee

Muusika-aasta puhul toimuvad lisaks traditsioonilisele muusikapäeva kontsertprogrammile ka lisaprogrammid, mis juhivad veelgi enam tähelepanu muusika osakaalule meie argipäevas. Üheks programmidest oli ka «Muusika ja maitse», mille eesmärgiks oli juhtida tähelepanu muusika rollile restoranide ja kohvikute atmosfääri kujundamisel.

«Muusika ja maitse» põnev avastuskuu kestis 27. augustist 29. septembrini, kutsudes üles märkama, kuulama ja hindama muusika rolli restorani- ja kohvikuelamuses. Programmis osalevaid söögikohti hinnati muusikapäeva koostööpartneri Olybeti hääletuskeskkonnas. Üle kuu aja väldanud kampaanias osales ühtekokku 31 kohvikut ja restorani üle Eestimaa.

Külastajate hinnangul osutus parima taustamuusika valikuga restoraniks NO99 ning kohvikuks Gustav Cafe Solaris Keskuses!

Muusikapäeva projektijuht Marili Jõgi sõnul oli antud üleskutse esimese aasta kohta meeldivalt populaarne. Kriitikat ja kiidusõnu taustamuusika valiku kohta hääletajatel jagus.  «On erakordselt hea meel tõdeda, et kampaania tulemusel võib väita, et muusikavalik meie igapäevases elu- ja töökeskkonnas läheb inimestele korda ning mõjutab paljuski meie eelistusi,» ütles Jõgi.

Restoranide hulgast hinnati muusikavalikut kõige kõrgemalt teatri NO99 restoranis. «Muusikavaliku üle otsustasime kollektiivselt, et kõik teenindajad ja teatritöötajad tunneksid ennast selles keskkonnas ja kampaanias osaledes hästi. Kindlasti ei jää muusikavalikule tähelepanu pööramine ühekordseks ettevõtmiseks!» lubab NO99 restorani juhataja Carolin Aren. «Olles Eestis üpriski tavapäratu nähtus – restoran, mis eksisteerib teatris kuuel päeval nädalas, sõltumata mängukavast, oli see kampaania meie jaoks väga põnev väljakutse. Kuidas pakkuda külastajatele nii muusika- kui ka toiduelamust, riivamata sealjuures teatri NO99 pigem minimalistlikku joont?» lisab ta.

Parima taustamuusika valikuga kohvikuks valisid külastajad Gustav Cafe. «Oleme alati pööranud meie kohviku muusikavalikule tähelepanu, meie jaoks on oluline kogu miljöö, menüü ja muusika omavaheline sümbioos. Seda enam rõõmustab meid uudis, et külastajad on meie pingutusi märganud. Sellises kampaanias osalemine pakkus kogu kollektiivile mõnusat pinget ning kindlasti tähistame me üheskoos muusikapäeva ning kampaania võitu,» lubas Solarise keskuses asuva Gustav Cafe juhataja Eve Sisas.

Heade hääletustulemustega söögikohtadele antakse «Muusika ja maitse» tähis, mille järgi saavad külastajad hea taustamuusika valikuga restorani ja kohviku üles leida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles