Tüdruk The Weekndi lauludest

Silvia Urgas
, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lana Del Ray- Honeymoon
Lana Del Ray- Honeymoon Foto: Kuvatõmmis

Lana del Rey 

Honeymoon

Interscope

Hinne: 4

Lana del Reyd kuulates on ikka vahepeal piinlik olnud. Eriti tema läbimurdealbumi «Born to Die» puhul. Kerge hip-hop’i vibe kombineerituna vana Hollywoodi dramaatikaga on üsna hea maitse piiril laveeriv duo. Aga tsiteerides Facebooki: Ma usun Lana del Reyd. Kogu debatt selle üle, kas tegu on autentse staari või muusikatööstuse toodanguga, on tema neljanda albumi ilmumiseks täiesti teisejärguline. Sest näiteks «Terrence Loves You» on imeilus pala, mille puhul on raske uskuda, et seda pole eelnevatel kümnenditel olemas olnud. Ajatu, võimas – muidugi ka läila, aga ka võimast läilat muusikat peab oskama teha.

Kadunud on eelmise albumi uhked The Black Keysi Dan Auerbachi produtseeritud kitarririfid, džässistandardeid matkivad (ja tõepoolest vaid imiteerivad, sa saad aru, et tegu pole vana kooli kraami, vaid pigem hingestatud karaokega, aga just see kriipiv vastuolu muudab need lood päris muusikaks) lood vahelduvad modernsema touch’iga. «High By the Beachi» juures pole trap sugugi kõige valem sõna ja «Freak» on lugu, mida kujutaks ette ka The Weekndi esituses. Muide, viimane ütles just, et Lana on see tüdruk, kellest kõik tema lood räägivad, ning tema on see mees, kellest Lana laulab. Dekadentsi massidesse toomises võis The Weekndi viimane plaat küll edukam olla, aga nauditava pahelisuse valemit valdab endiselt del Rey.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles