Käes on Hispaania oktoober

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marian Álvarez pälvis oma rolli eest filmis «Haavatud» San Sebastiáni festivalil parima naisnäitleja auhinna.
Marian Álvarez pälvis oma rolli eest filmis «Haavatud» San Sebastiáni festivalil parima naisnäitleja auhinna. Foto: Kaader filmist

Balti filmi- ja meediakooli kinos Supernova jätkuvad filmiõhtud sarjast «Hispaania oktoober». Ekraanile jõuavad 2013. aastal valminud Hispaania mängufilmid, mis on pälvinud auhindu mitmelt festivalilt.

12. oktoobril on kavas Rodrigo Sorogoyeni film «Stockholm». Sünopsise järgi kohtuvad kaks nimetut peategelast ööklubis. Poiss armub tüdrukusse pea esimesest silmapilgust, kuigi too ei näi temast esialgu eriti huvitatud olevat. Siiski veedavad nad öö koos. Hommikul tärkavad tüdrukus kahtlused, et talle on poisist täiesti vale mulje jäänud. Meespeaosa mängiv Javier Pereira pälvis oma rolli eest ka parima noore näitleja Goya.

13. oktoobril linastub Fernando Franco film «Haavatud» («La Herida»). Selle peategelane Ana Ortega on kiirabiautojuht, kellel on – diagnoosimata – isiksusehäire. Tööl tunneb end vajaliku ja rahuolevana, suhtudes hellalt patsientidesse ja sõbralikult kaasjuhti. Väljaspool tööd raskendavad aga sagedased tujumuutused normaalse elu elamist ja suhete loomist. Masendus- ja ärevushood viivad Ana elu kuristiku äärele, on kirjas sünopsises.

Filmi kannab Marian Álvareze rollisooritus, mille eest pärjati ta San Sebastiáni filmifestivalil parima naisnäitleja auhinnaga. Film ise pälvis samas žürii eriauhinna.

Programmi kuulusid veel David Trueba «Kinnisilmi on kerge elada» ja Gracia Querejeta «Viisteist aastat ja üks päev».

Filmiõhtuid korraldavad Hispaania saatkond ja Balti filmi- ja meediakool. Seansid algavad kell 18 ja sissepääs on prii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles