Nädala plaat. Taasleitud side reaalsusega

Margus Haav
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janet Jackson
Janet Jackson Foto: Kuvatõmmis

Janet Jackson

Unbreakable

BMG

Hinne: 4

Ega noorukesel Janet Jacksonil kerge olnud. 1980ndatel tegutses ta peamiselt kahe suure varjus. Esimene nendest oli väikevend Michaeli kolossaalne ja intensiivne kõikevarjutav siluett, teine aga Madonna kikktissidega energiline vari. Kummagagi Janet hakkama ei saanud, kuigi tema sooloplaate kiideti päris tublisti ja kindlasti ka õigustatult. Nüüd Michaelit enam pole, Madonna nagu kuskil on, aga põhimõtteliselt ka eriti ei ole. Tõsi, vahepeal on robinal peale tulnud uusi konkurente, aga paistab, et kolmkümmend aastat bisnises olnud ja vahepeal võrdlemisi edutult filmikarjääri üritanud 49-aastane Janet Damita Jo Jackson on ennast oma üheteistkümnendal sooloalbumil taas leidnud. Siin on midagi märksa enamat odavavõitu nibuskanaalidest.

Janeti seni viimane album «Discipline» ilmus 2008. aastal, aasta enne venna surma. Ega suurem asi plaat polnud, nagu ka sellele eelnenud kettad käesoleval sajandil. Glamuur oli, kirge polnud. Massiivsus oli, sügavust polnud. Kisa oli, villa polnud. «Unbreakable» on jälle asjad oma õigele kohale asetanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles