NY art-pop

Margus Haav
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autre Ne Veut- Art of Transparency
Autre Ne Veut- Art of Transparency Foto: Kuvatõmmis

Autre Ne Veut

Age of Transparency

Downtown Records / Red

Hinne: 4

Mees nagu orkester või orkester nagu mees. Autre Ne Veut on New Yorgis elav karismaatiline Arthur Ashin, kes näeb aeg-ajalt välja nagu Billy Corgani soenguga albiinoversioon Prince'ist. Ehk siis võrdlemisi tavatu. Ashin just eriti sageli ei plaadista, aga kui seda juba teeb, siis nii, et on tehtud. «Age of Transparency» on tema kolmas kauamängiv. Senistel kauamängivatel on mees eksperimenteerinud rnb-ga, uuel albumil on veelgi komplitseeritum ja mitmekihilisem. Ettearvamatu on ta niikuinii.

Siin pulseerib ta kusagil seebiooperi, sümfoonia, jazz'i ja noise'i vahelisel võrdlemisi kaardistamata territooriumil. Sõber ütles selle plaadi kohta, et iga kord kuulad nagu esimest korda. Autre Ne Veuti on sageli kõrvutatud teise PBR&B märkimisväärse ühemeheprojekti ehk How To Dress Welliga. Mingis mõttes kindlasti õigustatult, teisalt on Arthur Ashin siiski märgatavalt isepäisem, tema puhul ei saagi kunagi nagu päris täpselt aru, kas ilus on kole või kole on ilus. Art-house'ilik «Age of Transparency» tundub organiseeritud katsena hoida ürgkaost kontrolli all, mugav ja samas rahutu. Umbes nagu oleksid istunud väga pehmesse, kuid märga tugitooli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles