Saksamaal tegutsev Eesti koreograaf toob välja lavastuse armastusest

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruslan Stepanov ja Laura Keil aktsioonis.
Ruslan Stepanov ja Laura Keil aktsioonis. Foto: Heigo Teder

Lavastuste «Kevade» ja «Carrrmen!» eest Eesti teatri aastaauhinna võitnud Ruslan Stepanov on valmis saanud uue töö «It´s looking like a castle, if you don´t look up», mis sedapuhku on tehtud kahasse sakslanna Laura Keiliga.

Viimased aastad Saksamaal tegutsenud Stepanovi sõnul tuleb lavastuse idee nende enda elust, kahe erinevast kultuuriruumist pärit inimese koosolemisest, selle tõusudest ja mõõnadest. Lugu on helge, sest kõige aluseks on armastus. «Oleme meie armastuslugu üldistanud, viinud abstraktsemasse tantsuvormi, kuid säilitanud peamise sõnumi nii, et see oleks arusaadav kõigile inimestele,» ütles Stepanov.

Lavastus valmib Tallinna Tantsuteatri ja Tantsulabori koostöös. Esietendus on 12. oktoobril Viljandi kultuuriakadeemia mustas saalis, järgmised etendused on 13. oktoobril Tallinnas Vabal Laval ja 18. oktoobril Tartu sadamateatris.

Pärast kolme Eestis toimuvat etendust sõidetakse lavastusega edasi Saksamaale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles