Kas «Klassikokkutulekust» saab ka Eestis löökfilm?

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Taanis ja Soomes oli see tõeline kassamagnet, Soomes näiteks kogus «Klassikokkutulek» veidi üle poole miljoni vaataja, milleni on viimase 25 aasta jooksul küündinud kokku vaid kolm kodumaist linateost.

Taanist pärit ja spetsiaalselt iga riigi tarbeks kohandatavast loost loodetakse löökfilmi vormida ka Eestis. «Komöödiat pole mõtet teha endale ja sõbrale, eesmärk on ikka see, et võimalikult palju inimesi seda vaatama tuleks. Võtteplatsil on saanud igatahes palju nalja – see annab lootust,» ütles produtsent Kris Taska.

Täna – võtete viimasel päeval - askeldas võttegrupp Viimsis asuvas endises Laidoneri mõisas, millest filmis on saanud koolimaja, kus 25 aastat pärast lõpetamist leiab aset kunagiste klassikaaslaste kokkutulek. Sinna seavad pärast väikest linnaseiklust oma sammud ka Mart, Toomas ja Andres - üsna tavalised ja tublid keskealised mehepojad, kes püüavad meeleheitlikult olla nooremad, kui keha välja kannatab, nagu ütleb filmi sünopsis.

Ühel peaosatäitjatest, Marti kehastaval Mait Malmstenil, oli keskpäeval, kui Postimehe fotograaf võtteplatsile jõudis, käsil stseen, kui ta püüab WC-s ära rääkida Evat (Ülle Lichtfeldt) või pepu-Evat, nagu teda kunagi hüüti – ühesõnaga teha seda, mis tal kooli ajal ebaõnnestus.

«Selles kõiges on parajal määral või natuke rohkem kergemeelsust, kelmikust – see on lihtne lugu, universaalse huumoriga, kõigile tuttavad teemad, palju äratundmishetki,» üritas Malmsten kokku võtta «Klassikokkutuleku» fenomeni.

Peale Malmsteni näeme peaosades Ago Andersoni ja Henry «Genka» Kõrvitsat, kõrvalosades Mart Müüriseppa, Kadri Adamsoni, Märt Piusi, Grete Kleini, Kristiina-Hortensia Porti, Maarja Jakobsoni, Marika Korolevi, Ene Järvist jpt. Filmi režissööriks on René Vilbre, operaatoriks Mihkel Soe. Stsenaariumi kohandas Eesti oludele Martin Algus.

Veebruaris kinoekraanidele jõudva filmi eelarve on veidi üle 200 000 euro. Taska sõnul on miinimumeesmärk koguda vähemalt 50 000 vaatajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles