Ajaloo kuulsaimad armastajad klaarivad suhteid

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Draamateatri maalisaalis rühmatööna valminud lavastuses «Julia ja Romeo» mängivad kuulsamad armastajaid Martin Veinmann ja Kersti Kreismann
Eesti Draamateatri maalisaalis rühmatööna valminud lavastuses «Julia ja Romeo» mängivad kuulsamad armastajaid Martin Veinmann ja Kersti Kreismann Foto: Eesti Draamateater

Kui Shakespeare’i tragöödias «Romeo ja Julia» on teismelised armunud sunnitud põgenema ning nende plaan peab kõikvõimsa armastuse legendi sündimiseks lõppema sünges hauakambris surmaga, siis soome dramaturgid Lauri Sipari ja Liisa Urpelainen on lasknud kujutlusel lennata ning fantaseerinud teemal, et kui noorte põgenemisplaan oleks õnnestunud, mis oleks järgnenud siis?

18. oktoobirl esietendubki Eesti Draamateatris «Julia ja Romeo». Soomlaste näidendil põhinev lavastus pakub välja versiooni, kus keskikka jõudnud Romeo ja Julia kohtuvad pärast pikka lahusolekut juhuslikult ning nad vaatavad olnule tagasi. Miks läks kõik nii nagu läks ja kas oleks võinud minna ka teisiti? Draamateatri maalisaalis rühmatööna valminud lavastuses mängivad endiseid armastajaid Kersti Kreismann ja Martin Veinmann. 

Sipari ja Urpelaineni tõlgendust näeb ka Tartus, sest sama näidend esietendus 14. oktoobril Karlova teatris. Ingo Normeti lavastuses «Romeo vs Julia» mängivad Indrek Ojari ja Elina Reinold. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles