NUKU uus lavastus paljastab korruptsiooni linnas

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Miisu". Ajakirjanik Tibbe katusealune tuba. Kunstnik Kalju Karl Kivi.
"Miisu". Ajakirjanik Tibbe katusealune tuba. Kunstnik Kalju Karl Kivi. Foto: Nuku

18. oktoobril esietendub NUKU teatris uus lastelavastus «Miisu», mille lavastab Andres Roosileht.

Lavastus põhineb Hollandi enimloetuma, armastatuima ja tuntuima lastekirjaniku Annie M. G. Schmidti samanimelisel lasteraamatul. Eesti lugejate jaoks on Schmidt tuntud lastekirjanduse klassikasse kuuluvate «Viplala lugude» autorina, kuid mujal maailmas on just «Miisu» Annie M. G. Schmidti tuntuim ja loetuim raamat.

Lavastus kõneleb hoogsa ja sündmusterohke loo ootamatult kassist inimeseks muutunud preili Miisust ja noorest väikelinna-ajakirjanikust Tibbest. Mõlemad on loo alguses täbaras olukorras, kus nad saavad teineteist aidata – Miisu leiab Tibbe juures sooja ja turvalise kodu ning vastutasuks jõuavad kasside pressiteenistuse kaudu ajakirjanikuni linnakese kõige põnevamad ja salajasemad uudised. Nii astuvad Miisu ja Tibbe koos arvuka kassikogukonnaga vastu linnas lokkavale ebaõiglusele, alatusele ja rumalusele.

Loo lavastaja ja dramatiseerija Andres Roosilehe jaoks on «Miisu» seitsmes lavastus NUKU teatris. Värvikaid kasse mängivad lavastuses nukud ja inimtegelastena näeb elavplaanis näitlejaid. «Miisu» nimirolli mängib Lee Trei, ajakirjanik Tibbe rollis astub külalisnäitlejana üles Kait Kall. Riho Rosbergi ja Laura Nõlvaku täita on üle tosina rolli, kusjuures Laura Nõlvak kehastub lavastuses vähemalt viieks erinevaks kassiks. Lavastuse kunstnik on Kalju Karl Kivi, helilooja Mait Visnapuu ja valguskujundaja Triin Rahnu.

«Miisuga» sõidab NUKU teater mitmetele ringreisidele üle Eesti. Tuur algab juba oktoobris ja selle aasta peatuspaigad on Aruküla, Võru, Põlva, Haapsalu, Pärnu ja Paide, uuel aastal on plaan jõuda ka teistesse maakondadesse.  

«Miisu» esietendub 18. oktoobril kell 12 Auna teatrimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles