In memoriam Arvo Raimo

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Raimo.
Arvo Raimo. Foto: Ugala teater

14. oktoobril lahkus pärast rasket haigust meie hulgast Ugala teatri näitleja Arvo Raimo.

13. detsembril 1940. aastal Viljandis sündinud ja Viljandi 1. keskkooli lõpetanud Arvo Raimo sattus teatritööle otse koolipingist ja pooljuhuslikult. Esmalt kooli näiteringi juhataja Hilja Varemi kutsel ajutiselt asendusnäitlejaks ning siis juba Karl Adra ja Aleksander Satsi loodud Ugala õppestuudiosse ja sealt edasi 1960. aastal Ugalasse näitlejaks. Viljandile ja Ugalale jäi Arvo truuks kogu eluks.

Arvo Raimo esimeseks rolliks oli Mati Aleks Satsi lavastuses «Kaks abielu», peagi järgnes kolmeaastane kohustuslik sõjaväeteenistus ning uuesti tööle asudes järgnesid ka esimesed säravad karakterid ja peaosad nii Aleks Satsi kui Heino Torga lavastustes: Enrico «Kasuemas», Lukašin lavastuses «Hüva leili!», Murad «Lõvisarnases», Rogožin «Idioodis» jt. Jaan Toominga kunstiliseks juhiks tuleku ja Ugala uue maja valmimisega järgnesid õnnestunud osatäitmised «Kihnu Jõnnis» ja lavastuses «Põhjas».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles