Pätsi muuseum soovib presidendi venna haua kaitse alla võtmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Konstantin Päts.
President Konstantin Päts. Foto: Peeter Sirge/Postimees

MTÜ Konstantin Pätsi muuseum soovib haridus-, kultuuri- ja usutegelase, president Konstantin Pätsi venna Nikolai Pätsi Tallinna Siselinna Nevski kalmistul asuva hauaplatsi kaitse alla võtmist.

«Kuna järglasi elus pole, siis on hauaplats maha jäetud ja hooldamata. Kaunid sepistatud raudristid ja piirdeaed vajavad puhastamist ning ülevärvimist, samuti tuleks paigaldada nimetahvlid, katta pinnas liivaga,» teatab Konstantin Pätsi muuseumi tegevjuht Elle Lees kirjas kultuuriministrile, muinsukaitseameti juhatajale ja Tallinna kultuuriväärtuste ameti juhatajale.

Hauaplats on Leesi sõnul väga käidavas kohas peaaegu Jaan Poska haua kõrval ning sinna on maetud Nikolai Päts, abikaasa Ludmilla, poeg Voldemar ja tütar Helena.

«Kuna viimane matus oli juba üle poole sajandi tagasi, siis kalmistul on kavas alustada pealematmist omanikuta platsile. Kuid Nikolai Päts, kes on nõukogude okupatsiooni ajal täiesti maha vaikitud, väärib mälestamist ja tema vaimne pärand säilitamist,» leiab Lees ja teeb ettepaneku võtta hauaplats kaitstavate objektide nimekirja 2011. aastal, mil täitub Nikolai Pätsi sünnist 140 aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles