Mart Kadastik on esimest korda elus vaba mees

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Meedia kauane juhatuse esimees, ajakirjanik Mart Kadastik oma raamatuga «Eluaegne» restoranis Massimo.
Eesti Meedia kauane juhatuse esimees, ajakirjanik Mart Kadastik oma raamatuga «Eluaegne» restoranis Massimo. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Kolmkümmend kaheksa aastat tagasi alustas ajakirjanik Mart Kadastik tööd Tartus Gildi tänava majas, majas, kus praegu asub Postimehe Tartu toimetus. Toona kandis ajaleht küll Edasi nime. Kadastik on olnud Postimehe peatoimetaja, omanike esindaja, ka omanik. 2015. aasta sügisest on Mart Kadastik aga tavaline Postimehe tellija, lugeja.

Kadastik tunnistabki, et viimase poole aastaga on ta hakanud paljusid asju teistmoodi nägema. Sealhulgas enda varasemat tööd kontsernijuhina ja ülemuseks olemist üldisemalt. Temas on süvenenud arusaam, et kui seitse direktorit on seitse päeva järjest kadunud, ei lähe see lugejatele ega õigupoolest kellelegi korda.

«Kui aga seitse head ajakirjanikku seitse päeva jutti ei kirjuta, tajuvad lugejad seda kiiresti, ja märkavad seda ka direktorid, sest nende jalgealune hakkab siis võbelema. Olen jõudnud järeldusele, et firmale annavad väärtuse eelkõige vahetud loojad, mitte niivõrd tubli haldusaparaat. Ja ka meediaäri osutub edukaks ainult siis, kui selle käivitavaks jõuks on loomingulisus,» tunnistab aastaid Eesti suurimat meediaäri juhtinud Mart Kadastik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles