Nimekal festivalil võistleb kaks Eesti filmi korraga

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kristus elab Siberis».
«Kristus elab Siberis». Foto: Kaader filmist

Pole just tavaline, et mainekas festival valib ühte oma võistlusprogrammidest korraga kaks pikka Eesti dokumentaalfilmi. Aga nii see sedapuhku on.

27. oktoobril Tšehhis alanud Jihlava dokumentaalfilmide festivalil, mis on Kesk- ja Ida-Euroopa omasuguste seas suurim, on kokku sattunud Jaak Kilmi ja Arbo Tammiksaare film «Kristus elab Siberis» ja Vladimir Loginovi film «Sipelgapesa». Eesti linateosed võistlevad programmis «Between the Seas», mis on mõeldud Kesk- ja Ida-Euroopa filmidele.

«Kristus elab Siberis» puhul on tegu ühtlasi rahvusvahelise esilinastusega ja festival ise nimetab seda üheks programmi oodatuimaks linateoseks. Samast võib leida ka näiteks Vitali Manski juba palju kõmu tekitanud filmi «Päikese all», mis räägib elust Põhja-Koreas 8-aastase lapse silmade kaudu.

Lisaks osaleb «Sipelgapesa» debüütfilmide võistluses «First Lights». Kokku on Jihlava festivalil kuus võistlusprogrammi.

Kokku esitati festivalile 3400 filmi, millest väljavalituks osutus 233. Võitjad selguvad 1. novembril.

Filmi «Kristus elab Siberis» näitab neljapäevast pühapäevani ka Postimehe kino.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles