Mees, kes pani «šiki» pontšikusse

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
J Dilla- Dillatronic
J Dilla- Dillatronic Foto: Kuvatõmmis

J Dilla

Dillatronic

Vintage Vibez

Hinne: 3

Detroiti heliarheoloog J Dilla põles kiiresti – 2003. aastal ilmunud parimate hiphopiplaatide raamatus «Classic Material» teda pole, 2006. aastal oli Dilla aga juba surnud. Dillalt on albumeid ilmunud pärast surma mitu ja ilmselt ilmub veel, sest palad olid tal minutised ja Dilla ise viljakas, tegi loo 15 minutiga. Dilla töö tundus pealtnäha lihtne: sämplida kõike. Ei tea, kas ta suutis sarnaselt DJ Shadow’ga kokku ajada 60 000 vinüüli, kuid veebilehe Whosampled andmetel istub Dilla sämplijate nimekirja tipus.

Muidugi ei ole see elavalt inimeselt saadud hoole ja armastusega tehtud plaat, tulevärgialbum, kus ta oleks tükeldanud ja lükkinud sämpleid, skrätšinud ja venitanud neid, üksteise peale, võtnud viis 0,2-sekundilist tükki ja teinud nendest sekundise biidi, vaid plaat, kus sämplitud pigem hi-hat’i kui vokaali, selline keldrist leitud plaat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles