Galerii: esilinastus Metsatöllu-film

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ansambli Metsatöll liikmete isiklikul kohalolekul esilinastus 29. oktoobri õhtul Tallinnas Liina Paakspuu dokumentaalfilm «Hundi süda sees», mis avab põhjamaise folk metali olemuse Metsatöllu ja nende suurema Soome venna Finntrolli kaudu.

Tunnine film jälgib kahe folk metali lipulaeva tegemisi nii laval kui lava taga. Film heidab pilgu karmidele folgikarvikutele, kes miksivad metsavahel metalseid saunde rahvapilli traditsiooniliste helidega, kasutavad paganlikke sümboleid ja laulavad laiale maailmale kummaliselt kõlavas emakeeles. 

«Mulle meeldib, et Metsatöllu muusika on ühelt poolt lahedalt primitiivne ja naiivne, teisalt aga toore väega. See muusika võib riivata pinnapealselt, kuid tabada ka ootamatult kuhugi sisekosmosesse. Selline olemus pole vaid Eesti fenomen: ühiseid jooni on pea kõigil põhjamaistel folk metal-bändidel,» ütles Paakspuu pressiteate vahendusel ja lisas, et tahtis tabada sellise muusika olemust võimalikult lihtsalt ja ausalt.

«Hundi süda sees» linastub Eesti kinodes alates reedest, 30. oktoobrist.

Arvustust ja Postimehe žürii hinnangut loe laupäevasest arvamuse- ja kultuurilisast AK.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles