Kirjanikupalga idee autor: kõva samm normaalse riigi poole

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Kirjanike Liidu esimees Karl Martin Sinijärv tunnistab, et kirjanikupalga ideega on ta tegelenud veidi üle kaheksa aasta. «See on kõva samm normaalse riigi poole. Sest sedasorti süsteemid, kus kirjanik saab sissetuletuleku, mille pealt on kõik maksud makstud, on olemas praktiliselt kõikides Euroopa riikides,» ütleb Sinijärv.

Avaldusi kunstniku- ja kirjanikupalga konkursile saab hakata esitama 2. novembrist. Avalduste esitamise lõpptähtaeg on 30. november 2015. 2016. aastal makstav kunstniku- ja kirjanikupalk on 1005 eurot kuus.

Loojapalga saamiseks tuleb esitada avaldus. Kandidaatide seast valiku tegemiseks kutsub loomeliidu juhatus kokku laiapõhjalise valdkondliku ekspertkomisjoni, mille liikmete hulka kuuluvad muuhulgas Eesti Kirjanduse Teabekeskuse, Eesti Lastekirjanduse Keskuse, Eesti Kirjastuste Liidu, Eesti Rahvusraamatukogu esindajad.

Kes nimeliselt nendesse komisjonidesse kuuluvad, ei ole praeguseks veel teada.

Miks kulka ekspertkomisjonide asemel teeb otsuse loomeliidu poolt kokku kutsutud ekspertgrupp, sellele küsimusele saab vastuse videointervjuust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles