Jaan Toomik avab Temnikova ja Kasela galeriis näituse

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Toomik
Jaan Toomik Foto: EFIS

Toomiku esimesel isikunäitusel Temnikova & Kasela galeriis näidatakse tema uusi maale ja ühte videoteost. Nagu vihjab ka pealkiri, tegeleb näitus võimekuse, läbikukkumise ja vanuse tajumise ideedega.

Kasutades ennast modellina, võtab Toomik erinevaid seisukohti ja elab sisse mitmetesse erinevatesse stsenaariumitesse, jätkates iseenda kui reflektsioonipaiga uurimisega. Kuigi teosed on läbi imbunud Toomikule iseloomulikust paatose äärel asuvast eneseirooniast, on neis ka kunstniku hiljutisele loomingule omane teistsugune toon: ektravertsed performance'id on asendunud sissepoole suunatud protsessiga.

Tagasipöördumine figuratiivse maali juurde ei ole juhuslik, kuid samas videoga kõrvutatuna ei tundu see olevat ka lõplik. Siin on käepäraste küsimuste kaudu välja toodud maaliprotsess ise, ja seegi tegevus ei pääse kunstniku sarkastilisest huumorist.

Avamine toimub 5.novembril, kell 18

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles