Novembris näeb taas kinos “Hamletit”

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Novembris on Coca-Cola Plazas võimalik veelkord näha nii Eestis kui ka mujal maailmas publikurekordeid löönud suurejoonelise Shakespeare’i „Hamleti“ lavastust, kus peaosatäitja Benedict Cumberbatchi kõrval mängib  ka endine NO99 teatri näitleja Sergo Vares.

“Hamleti” kordusülekandeid näeb novembri pühapäevadel ja esmaspäevadel Coca-Cola Plaza kinos Tallinnas. Esimene ülekanne jõuab publikuni juba eeloleval pühapäeval, 8. novembril kell 12. 

Londoni teatriajaloo kõige kiiremini välja müüdud etendust käis ülekande päeval kinodes  üle maailma vaatamas rohkem kui 225 000 silmapaari. Hea tempoga lavastus pakub vaatajaile nii klassikalisi dialooge ja tragöödiat kui ka huvitavat kollaaži uuest ja vanast teatrist. Kahes vaatuses etendus pakub emotsioone ja äratundmist Shakespeare’i loomingu senistele austajatele, aga ka head sissejuhatust nendele, kes seni briti draamameistri looduga lähedalt tuttav ei ole.

Lisaks “Hamleti” kordusülekannetele tulevad 6. novembrist müüki piletid kahele uuele etendusele. 26. novembril näeb esmakordselt otseülekannet Kenneth Branaghi teatrist – adaptsiooni Shakespeare’i tragikomöödiast „Talvemuinasjutt“ peaosades Branaghi ja Judi Denchiga. Uue aasta 28. jaanuaril  jõuab aga publikuni „Coriolanuse“ ja „Kuningas Lear’i“ kinoekraanidele toonud Donmar Warehouse’i lavastus kurikuulsa Pierre Choderlos de Laclos’ romaani „Ohtlikud suhted“ põhjal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles