Vabaõhumuuseumi turundusjuht: mardisandiks käimine tundub olevat kasvav trend

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mardisandid Sakus.
Mardisandid Sakus. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Vabaõhumuseumi turundusdirektor Piret Järvan leidis, et mardisanti jooksmas käimine tundub praegu olevat laste seas isegi kasvav trend.

«Vabaõhumuuseumi mardipäeva programmist osavõtjate arvu järgi tundub, et see on endiselt populaarne komme ning osavõtjaid on nii eestlaste kui venelaste seas,» ütles Järvan Postimees.ee’le.

«Usun küll, et kõigil peredel on täna kommid-õunad igaks juhuks valmis varutud, sest kodudes käimine tundub olevat kasvav trend. Tänapäeva lapsed oskavad iga aastaga isegi paremini laulda ja head õnne soovida. See hea õnne soovimine ja santimisoskus tundub olevat paranenud, ei käida vaid maiustusi saamas,» rääkis Järvan.

«Ja sama kehtib ka kadrisantide kohta,» kinnitas Järvan, kellel on viimastel aastatel endalgi kodus alati mardi- ja kadrisandid käinud.

«Teatavaid paralleele võiks tõmmata välismaise halloweeni tähistamisega just selles mõttes, et mulle tundub, et see komme pole meil juurdunud just seetõttu, et meil on olemas oma sarnase sisuga pühad – mardi- ja kadripäev,» sõnas Järvan.

«Järgmisel aastal Tallinna kultuuripealinna programmi raames on vabaõhumuuseumil kavas eraldi mardikommete koolitusi, kus õpetatakse mardilaule ja muud. Mardilaupäeval on Tallinnas kavas ka mardipulm, mis on siiani olnud üldiselt vähetuntud komme,» rääkis Järvan järgmise aasta plaanidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles