Põlvepikuraamatu konkursi võitjad selgunud

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteraamatukonkursi „Põlvepikuraamat” võitjaid. Pildil vasakult: Katre Eesmaa, Kadri Kiho, Helle Kirsi, Piret Bergmann, Regina Lukk-Toompere, Piret Mildeberg.
Lasteraamatukonkursi „Põlvepikuraamat” võitjaid. Pildil vasakult: Katre Eesmaa, Kadri Kiho, Helle Kirsi, Piret Bergmann, Regina Lukk-Toompere, Piret Mildeberg. Foto: Eesti Lastekirjanduse Keskus

Täna, 11. novembril 2015 autasustati Eesti Lastekirjanduse Keskuses Kultuuriministeeriumi, kirjastuse Päike ja Pilv ning Eesti Lastekirjanduse Keskuse korraldatud lasteraamatukonkursi „Põlvepikuraamat” võitjaid.

Konkursi žürii koosseisus Asta Trummel, Jaanika Palm, Kätlin Kaldmaa, Piret Niinepuu-Kiik, Jaanus Kõuts ja Katrin Reinmaa otsustas välja anda kolm võrdset auhinda ja kolm eripreemiat:

Võidutööd:

- Helle Kirsi ja Piret Bergmann käsikirja "Tähtsad täpid" eest

- Kertu Sillaste käsikirja "Astrid ja Ott" eest

- Piret Mildeberg käsikirja "Notsu ja nälg" eest

Eripreemiad:

- Regina Lukk-Toompere käsikirja "Kasside salajane pagaritöökoda seina sees Tallinnas" illustratsioonide eest

- Kadri Kiho ja Katre Eesmaa käsikirja "Kevadet otsimas" eest

- Kristi Kangilaski käsikirja "Sa oled alati hoitud" illustratsioonide eest

Konkursi korraldaja Katrin Reinmaa rõõmustab, et konkursil osalevate käsikirjade arv oli ka sel aastal suur: „Tänavu laekus meile 77 käsikirja. Konkurss oli eriline selle poolest, et oli palju ühtlaselt tugevaid töid. Seepärast ei andnudki me välja esimest, teist ja kolmandat kohta, vaid hindasime võidutööd võrdseteks,“ kommenteerib Reinmaa.

Põlvepikuraamatu konkurss toimus sel aastal juba viiendat korda. Konkursi eesmärk on rikastada väikelastele mõeldud lugemisvara omamaiste kvaliteetsete pildiraamatutega. Võidutööd avaldab kirjastus Päike ja Pilv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles