Nädala plaat. Hukkuv hotell

, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kode9
Kode9 Foto: Kuvatõmmis

Kode9

Nothing

Hyperdub

Hinne: 3

Dubstep’i looja kolmanda plaadi pealkiri on «Nothing» ja sellel ei leidugi pealtnäha midagi. Kõige tõenäolisem, et raputas teda kauaaegse koostööpartneri Spaceape’i mullune surm. Spaceape’iga suri Kode9 dubstep – lood on sedakorda lühikesed, 2–3-minutised ega allu alguses isegi üldisele rütmikultuurile, on pigem mingisugused meloodiad, filosofeerimised, aja- ja ruumiaugud. Masin sööb oma juhtmeid. Nine’i seekordsed helid on nii toored ja teistsugused, et artist ilmselgelt võitleb kahe hittplaadi mürts-dub’i vastu. Nine’i kaasmaalane, šotlane Rustie vehkis klaasmõõkadega, ja ka «Nothing» kõlksutab mööda klaaslabürinti.

Kui abstraktsust asendavad lõpuks rütmilisemad palad, kõlavad need, nagu 20 aastat tagasi Metalheadzi drum’n’bass’i mänginud DJ oleks suureks saanud ja teeks midagi muud; kõlavad ka kui Tek 9’i breakbeat või PC Musici popp. Ilmselt DJ Rashadi mälestuseks loob Kode9 footwork’i.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles