Aja auk. Seksisümboli surm ukse küljes

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Hutchence
Michael Hutchence Foto: Kuvatõmmis

22. novembril 1997 sai maailm ühe kurva teate. Ühest Sydney luksushotelli toast on leitud surnuna kuulus laulja ja seksisümbol, Austraalia bändi INXS juhtfiguur Michael Hutchence. Ta leiti ukse külge pooduna.

Ma ei mäleta väga täpselt hetke, kus Hutchence’i surmast teada saades olin, küll aga seda, kuidas bändi nime INXS esimest korda kuulsin. Aasta võis olla 1992, olime perega onu sünnipäeval. Vanade inimeste sünnipäev, inimesed räägivad juttu ja pole huvitav. Ilmselt ka mu onu Kalju, kelle tegevus selliste kodanlike ja ikkagi puiste sünnipäevade rikkujana mulle lapsena väga muljet avaldas, oli jäänud tukkuma. Järelikult oli igav. Läksime onutütrega teise tuppa MTVd vaatama. Onu majas näitas televiisor MTVd, minu kodus mitte.

See on «inks», edetabelite hirm – niimoodi kirjeldas muidu Guns n’ Rosese fännist onutütar mulle bändi, kes televiisoris mängis. Televiisoris mängis INXSi lugu «Suicide Blonde», milles Michael Hutchence triibulistes liibuvates narripükstes ekraanil edasi-tagasi hüppab ja elektromüstilist sensuaalsust eritab. Hiljem sain ka teada, et selle «edetabelite hirmu» nime hääldatakse hoopis «inn-eks-ess». Ekstsessi sees vist tähendab eesti keeli.

Hutchence oli tuntud ka ekstsessiivse mehena. Näiteks õpetas ta Kylie Minogue seksima, ja seda ei öelnud mitte Hutchence, vaid Kylie ise. Enne Hutchence’iga tutvumist oli Kylie seebistaar, pärast seda samuti seksisümbol.  Hutchence ise ütles kord, et tema lemmiktegevus on Kylie «rikkumine».

1992. juhtus ka selline asi, et Hutchence kõndis koos oma tolleaegse pruudi (vist peale Kyliet) taani supermodelli Helena Christenseniga. Mõlemad olid maani täis. Loivasid üle tee ja ei reageerinud taksojuhi märguannetele, et võiks kiiremini astuda. Taksojuht tuli välja ja andis Hutchence’ile sellise kolaka, et laulja kukkus vastu tee betoonäärist. Selle kukkumise tõttu kaotas ta mõneks ajaks haistmis- ja maitsmismeele. Need küll taastusid ajapikku, kuid põrutuse tagajärjel tekkisid depressioonihood ja see muutis muidu pigem leebe inimesena tuntud Hutchence’i ka vägivaldsemaks.

Surmahetkel oli Hutchence abielus briti telestaari Paula Yatesiga, kes enne seda oli Live Aidi korraldaja Bob Geldofi abikaasa. Armuleek nende vahel puhkes lõkkele teleekraanide ees, kus Yates Hutchence’i intervjueeris. Neil on ühine tütar Heavenly Hiraani Tiger Lily Hutchence. Paraku on ilusa nimega tüdruk kasvanud vanemateta, sest kolm aastat pärast Hutchence’i surma suri heroiini üledoosi tõttu ka Yates. 2014 suri heroiini üledoosi tõttu ka Yatesi ja Geldofi tütar Peaches Geldof.

Paula Yates rääkis pärast Hutchence’i surma, et selle põhjuseks oli hoopis mingisugune veider autoerootiline riitus, mille käigus Michael ennast lämbumise äärele viis, mis omakorda pidi siis erootilise pinge tekitama.

Käibinum versioon on aga see, et narkootikumid, antidepressandid, võitlus Bob Geldofiga tütarde kasvatamisõiguse pärast, ka kesine abieluõnn Yatesiga jne olid Hutchence’iga teinud oma töö. Ka olevat enne rihmaga ukse juurde minekut toimunud meeste vahel vihane telefonikõne.

Jutud räägivad, et Paula Yates olevat pannud Hutchence’ile kirstu kaasa grammi heroiini. Kui kaasaustraallane Nick Cave Hutchence’i matustel talle pühendatud laulu esitas, palus ta selleks ajaks telekaamerad välja lülitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles