Eesti nukufilmid võitsid korraga kaks grand prix´d

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Unt tänab festivali auhinna, Badalona Venuse kuju eest.
Riho Unt tänab festivali auhinna, Badalona Venuse kuju eest. Foto: Filmets

Nädalavahetus tõi Eesti nukufilmidele koguni kaks grand prix´d. Riho Undi «Isand» võitis Hispaanias Badalona lühifilmide festivali Filmets ja Girlin-Bassovskaja «Papa» Itaalias Acireale lühifilmide festivali Magma.

Tegu on festivalidega, kus võistlevad nii mängu-, dokumentaal- kui animafilmid ja grand prix antakse välja kõigi kolme filmiliigi peale kokku.

Riho Unt sai preemiaks Badalona Venuse kuju ja 2000 eurot, Girlin-Bassovskaja viiekilose kivist skulptuuri. Mõlemad filmid on valminud stuudios Nukufilm.

Friedebert Tuglase novellil «Popi ja Huhuu» põhinevale «Isandale» on see juba kaheksas auhind, millest kõige kaalukam on seni maailma suurimal animafilmide festivalil Annecy´s võidetud lühifilmide teine ehk žürii preemia. «Papa», mis jutustab perekonnasidemete, nende purunemise ja taastamise võimalikkusest, on seni võitnud neli auhinda.

Magma festivali pressiteade märgib veel, et tegu oli Eesti triumfiga, sest žürii märkis ära ka itaallase Nicola Piovesani lühimängufilmi «Deus in Machina», mille kaastootjaks on Eesti. Tegu on Eestis üles võetud ulmekomöödiaga, milles neli kummalist meest rändavad vana nõukogude autoga kosmoses ja püüavad intervjueerida jumalat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles