Kunstnikupalgale kandideerib 74 kunstnikku

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik
Kunstnik Foto: Kuvatõmmis

Eile oli kunstnikupalgale kandideerimise lõpptähtaeg. Kunstnike Liidu asepresidendi Elin Kardi sõnul laekus avaldusi 74.

Täpset aega veel, mil palgasaajad selguvad pole teada. Taotluse esitajaid on palju ja kõigiga tuleb kohtuda, rääkis Kard. Kindasti enne jõule tehakse otsused ära, sest välja valitud kunstnikud peavad 1. jaanuarist saama tähtajalised töölepingud.

Otsustajateks, kes palgasaaja määravad, on kaasaegse kunstiga tegelevate tähtsamate kunstiinstitutsioonide juhid. Eesti Kunstimuuseum ( Sirje Helme), Tartu Kunstimuuseum ( Rael Artel), Tartu Kunstnike Liit ja Tartu Kunstimaja, mis on omavahel ühendatud ( Markus Toompere), Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseum ( Marten Esko), Tarbekunsti- ja Disainimuuseum ( Kai Lobjakas), Kaasaegse Kunsti Eesti Keskus ( Maria Arusoo), Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskus ( Karin Laansoo), Tallinna Kunstihoone ( Taaniel Raudsepp) ja Kunstnike Liidu juhatus ( Vano Allsalu, Elin Kard).

Täpset aega veel, mil palgasaajad selguvad pole teada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles