Eesti moslem süürlaste pagulaslaagris – «Kahe maailma vahel» Postimehe Kinos

Aarne Seppel
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kahe maailma vahel»
«Kahe maailma vahel» Foto: Kaader filmist

Tänasest kuni pühapäeva südaööni saab Postimehe kinos vaadata Liis Lepiku intrigeerivat dokumentaali «Kahe maailma vahel».

Mida üks inimene tegelikult vajab? Aastate jooksul on verise kodusõja eest naaberriiki Jordaaniasse pagenud üle poole miljoni süürlase.

Filmi peategelane Kristi on araabia juurtega Eesti moslem, kes töötab humanitaartöötajana ühes sealses suures süürlaste pagulaslaagris. Tema ülesandeks on koostada raport kohalike õpetajate olukorrast ja vahendada abi. Araabia keele oskus, jagatud kultuuritaust ja usk aitavad naisel leida laagri õpetajatega ühise keele ja hea üksteisemõistmise.

Kodust ja lähedastest ilma jäänud inimeste olukord paneb Kristit mõistma ka oma elu haprust ja selle põhiväärtusi. Samal ajal kui maailmapäästmine hakkab üle pea kasvama, tiksub elu paralleelses Eesti argipäevas omasoodu edasi. Inimeseks olemine esitab seal hoopis teistsuguseid väljakutseid.

Postimehe tellijad saavad Postimehe Kino filme vaadata tasuta. Selleks peab olema Postimees Plussi konto, mis on seotud paberlehe tellimusega.

+ Postimehe Kino saavad vaadata ka Postimees Plussi tellijad ja päevapileti ostjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles