Vaata, kuidas valmiv noortefilm «Polaarpoiss» enese vastu huvi tekitab

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järgmisel aastal ekraanidele jõudev noortefilm «Polaarpoiss» lasi välja esimese reklaamklipi.

Nn teaser vastab sõna otseses mõttes oma tähendusele ehk tekitab tõepoolest filmi vastu huvi.

Sünopsise järgi unistab keskkooli lõpetav Mattias minna Berliini fotograafiat õppima. Tema plaanid seab aga ohtu armumine hulljulgesse bipolaarsesse kaunitari Hannasse, kes tõmbab Mattiase kaasa sündmustekeerisesse, mis viib poisi seadusega pahuksisse. Päästes Hannat tema enese küüsist, paneb Mattias toime kuriteo, mis ähvardab ta aastateks trellide taha viia. Karistusest pääsemiseks on ainult üks viis: lasta end tunnistada süüdimatuks. Selleks aga tuleb Mattiasel teeselda ainsat vaimuhaigust, mida ta tunneb: bipolaarsust.

Mattiast mängib Roland Laos ja Hannat Jaanika Arum. Anu Auna kirjutatud ja lavastatud filmi nimetatakse ka esimeseks n-ö fotograafiafilmiks, mis on huvitav selle poolest, et näitab peategelase maailma nii, nagu tema seda näeb – fotoaparaadi objektiivi kaudu. Selleks annab peategelast kehastav näitleja Roland Laos vahepeal rolli «üle» pärisfotograaf Renee Altrovile, kes kingib filmi peakangelasele oma pilgu ja hinge.

Ühtlasi kutsub «Polaarpoisi» võttegrupp kõiki inimesi üles filmi lõpetamist toetama, mida saab teha ühisrahastusplatvormi Hooandja vahendusel. Eesmärk on koguda 9000 eurot, millest viimase seisuga oli koos ligemale 1500 eurot.

«Andke hoogu meie unistusele, et sünniks film, mis inspireeriks tuhandeid noori endasse uskuma ja oma unistuste poole püüdlema,» on kirjas üleskutses.

Film peaks kinoekraanidele jõudma märtsi alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles