Uus värvimisraamat sisaldab metsikuid peostseene

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval esitles disainer Liisi Lill Viru keskuse Rahva Raamatus oma uhiuut, täiskasvanutele mõeldud värvimisraamatut «Lust».

«Kindlasti ei saa «Lusti» kaane peale kirjutada «stressi maandav» (nagu hiljuti Eestis ülipopulaarseks saanud Johanna Basfordi jt teiste välismaiste autorite värvimisraamatud – toim.) Pigem on see stressi tekitav,» ütles Lill.

Värvija stress tuleb lõbusatest piltidest, seletas Lill. «Miks mina kodus raamatut värvin, kui teised on seal peol, mille kohta mina just pilte värvin. Mina istun siin üksinda, aga kuskil on inimestel elu.» «Lust» sündis just pidudest. Lill hakkas oma korraldatud pidudele kutseid joonistama ja külalised sattusid neist vaimustusse. Kui Eetsisse jõudis värviraamatute buum, tekkis Lillele ka sotsiaalne surve enda oma kokkupanekuks.

«Vaatasin neid raamatupoes ja nägin, et need koosnevad ainult mustritest. Aga ehk mõni inimene, kes tegelikult tahaks raamatuid värvida, ei taha teha jälle üht järjekordset tapeeti,» rääkis autor. Nii sündis 80-leheküljeline «Lust», mis on täis elu ja lusti. Piltidest, mida pärast värvimist võib välja lõigata, seinale panna või sõbrale kinkida, moodustub raamatus lugu. Algus on päris siivas: perepildid, kus on palju lapsi ja ema-isa. Siis kipub asi käest ära minema – käiakse karnevalidel ja pidudel ja päris lõpus on kõik paljad!

«Ärge muretsege, see pole mingi sekspoe teema, seda saavad lapsed ka värvida. Minu lapsel küll probleemi pole, kui mõni paljas tiss või noku kuskil ripub. Aga konservatiivile võib see liig olla,» hoiatas Lill.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles