Nädala album. Miljonid koopiad veerandeakriisi

Silvia Urgas
, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adele.
Adele. Foto: Kuvatõmmis

Adele 

25

XL

Hinne: 3

Numbrid, numbrid. Nii Adele’i albumite pealkirjades (eelnevad «19» ja «21») kui statistikute südametes. Alates arvepidamise algusest aastal 1991 pole ükski album ühes nädalas nii palju koopiaid müünud. Üheksakümnendatel oli klassikaline muusikatööstus veel elus, ei olnud torrenteid ega striime. Seega on «25» tähelepanuväärne album muusikat ennast hindamata.

Adele on kõige turvalisem artist maailmas – kaunisõnalised ballaadid, roppude sõnadeta ja jõhkrate biitideta. Mängi vanaemale või kahekuusele või jõulukuusele, kõigile ilmselt meeldib. Samas on Adele’is midagi cool’i, mida ballaadimeistrites tavaliselt ei leia. Loe või vaata ükskõik millist intervjuud ja Adele on vaimukas, nupukas ning ebastaarilikult normaalne inimene. On ju ka plaadifirmaks indie-label XL. Osta Adele’i ja toeta uue Zomby väljaandmist. Ning muidugi see hääl. Adele’i jõuline vokaal on mahe ja mitmekülgne ega muutu oma power’is tüütuks, suutes hitiks muuta isegi nii igava loo kui «Hello».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles