Kas on kerge olla geenius?

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prohveti pilk: Michael Fassbender Steve Jobsina samanimelises filmis.
Prohveti pilk: Michael Fassbender Steve Jobsina samanimelises filmis. Foto: outnow.ch

«Steve Jobs», 2015
Lavastaja Danny Boyle, osades Michael Fassbender (nimiosas), Kate Winslet, Seth Rogen, Jeff Daniels, Katherine Waterston, Michael Stuhlbarg
Kinodes alates 4. detsembrist

Olen tähele pannud, et andekad inimesed kipuvad olema vastiku iseloomuga. Eriti vastikud ja egotsentrilised kipuvad olema geeniused, ning tundub, et põhjusega – kenad inimesed ei ole võimelised oma ideid ja visioone ellu viima, sest nad ei suuda kontsentreeruda oma nägemuste teostamisele, rääkimata maailma muutmisest. Kenad inimesed kipuvad olema järeleandlikud, pehmed. See käib kõikide valdkondade kohta, olgu selleks sport, kunst, teadus, äri.

Need, kes vähegi Apple’i kaasasutaja Steve Jobsi ja pikaaegse juhi tegemistega kursis on, teavad, et ehkki ta suutis oma ümber koguda suure hulga talente ja imetlejaid, ei olnud tihti suhtumine vastastikune. Oli ju avalik saladus, et sageli lahkusid inimesed nuttes tema juhitud koosolekutelt poole pealt, üsna tihti vallandas ta liftis inimese, kellelt ta oma küsimusele «õiget» vastust ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles