Opositsioon kaalub Jänese vastu umbusaldusavalduse algatamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laine Jänes.
Laine Jänes. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu opositsioonifraktsioonid asuvad lähipäevil arutama Eesti riikliku sümfooniaorkestri (ERSO) juhtidega konflikti sattunud ja orkestri direktori Andres Siitani esmaspäeval vallandanud kultuuriminister Laine Jänese suhtes võimaliku umbusaldusavalduse algatamist.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) aseesimees, parlamendi kultuurikomisjoni juhtiv Peeter Kreitzberg ütles BNSile, et praegu pole opositsioon võimaliku umbusaldusavalduse esitamist veel arutanud.

«Neeme Järvi väga jõuline reaktsioon tuli alles esmaspäeva õhtupoole. Esialgu oli meil Siitani ja Jänese käsitlus, kus domineeris seisukoht, et Siitan on rikkunud eelarvedistsipliini. Väga raske on hinnata, mida on Jänes ja Järvi omavahel arutanud ja millised ootused-lootused Järvil olid. Tema pettumusaste, nagu näib, on aga väga suur,» rääkis Kreitzberg, kelle sõnul peavad fraktsioonid juhtunu detailides saama selgust.

Tema sõnul on samas selge, et kultuuriministri ja ERSO juhtide vahel on suhtlemisprobleem olemas. «Proovida kiiresti reorganiseerida asutusi, siis sellest loobuda, anda lootust ja see ära võtta... tippjuht nii käituda ei saa, see destabiliseerib kogu valdkonda,» lausus Kreitzberg ja lisas, et opositsioonifraktsioonid peavad nüüd arutama, kas alustada umbusaldusavalduse ettevalmistamist või mitte.

Riigikogu suurima opositsioonipartei, Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Ain Seppik ütles BNSile, et fraktsioon võtab kultuuriministri ja ERSO juhtide konflikti kõne alla kolmapäeval toimuval koosolekul.

«Opositsiooni ülesanne on juhtida koalitsiooni tööle tähelepanu, kuid kas seda seekord umbusaldusavalduse vormis tehakse, ei oska mina praegu öelda. Seda tuleb arutada,» lisas ta.

Eestimaa Roheliste pressiesindaja ütles BNSile, et lähiajal arutab olukorda ka roheliste fraktsioon, kes otsustab seejärel võimalikud edasised sammud.

Keskerakonnal on riigikogus 29, Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal 13 ja rohelistel kuus esindajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles