Fotod: Valdur Mikita esitles Tartus oma uut raamatut «Lindvistika ehk metsa see lingvistika»

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 17 esitles kirjanik ja semiootik Valdur Mikita Tartus Tasku keskuse raamatupoes oma värskelt ilmunud raamatut «Lindvistika ehk metsa see lingvistika», mis on järg tema ülipopulaarsele raamatule «Lingvistiline mets».

«Lindvistika ehk metsa see lingvistika» on raamat eesti rahva päikselisemast poolest, siinsete inimeste pöörastest uskumustest, omapärasest loodustunnetusest ja maagilisest kodutundest.

Eestlane on omamoodi koduigatsuse maailmameister. Nende lummavate nähtuste seletamiseks on sündinud hulk isevärki hüpoteese, millesse uskumine on teraapilise iseloomuga. «Eesti on ainus paik maamunal, kus seenenäitust külastab rohkem inimesi kui rokk-kontserti. See pole normaalne. See on mükofiilne. Võimsalt mükofiilne,» kirjeldab Valdur Mikita eestlasi oma värskes raamatus.

Laiema publiku teadvusse jõudis Mikita 2013. aastal ilmunud raamatuga «Lingvistiline mets», mis pälvis mitmeid auhindu – Eesti Kultuurkapitali kirjanduse sihtkapitali aastaauhinna, Virumaa kirjandusauhinna ja Tartu kultuurikandja aunimetuse.

«Lingvistiline mets» oli nii 2013. kui ka 2014. aastal Rahva Raamatu müügiedetabelite tipus ning tänavuses Rahva Raamatu üldedetabelis on «Lingvistiline mets» viiendal positsioonil.

«Ei mäletagi mõnda teist sellist raamatut, mis oleks kaasa toonud nii laia spektriga lugejaskonna nõnda üksmeelse, kuid mitmehäälse tunnustuse,» kirjutas selle kohta kriitik Mihkel Kunnus.

««Lindvistika» on väga meeldiv raamat. Autor esitab ridamisi väiteid, mida kontrollida ei saa, aga mis kõlavad hästi. Näiteks meestest ja naistest rääkides, õieti küll sellest, miks naised kohanevad oludega paremini kui mehed, sedastab Mikita, et see tuleb eesti meeste ja naiste suurest erinevusest: naised on eurooplased, mehed soomeugrilased,» kirjutas Mart Juur Valdur Mikita uuest raamatust.

Loe lähemalt:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles