Mihkel Muti asemele otsitakse uut peatoimetajat

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Mutt.
Mihkel Mutt. Foto: Arno Saar / SL Õhtuleht

SA Kultuurileht koos Eesti Kirjanike Liiduga on välja kuulutanud konkursi ajakirja Looming peatoimetaja ametikoha täitmiseks. Senine peatoimetaja Mihkel Mutt enam kolmandaks ametiajaks ei kandideeri. 

«Õige on ise ära minna, mitte oodata, kui sind kord kantakse,» ütles Mutt ERR kultuuriportaalile. Erinevate kultuuriväljaannete peatoimetajana on Mutt töötanud üheksateist aasta. Viimased kümme aastat juhtis Mutt ajakirja Looming ning ajalehe Sirp peatoimetajana oli Mutt ametis üheksa aastat. 

Oma järglaselt peatoimetaja kohal ootab Mutt seda, et ta oleks «kodus» niihästi horisontaal- kui vertikaalmõõtmes.  «Esimene tähendab järjepidevust, tajumist, et praegune kirjandus on välja kasvanud minevikust ja saab mõne aja pärast ise minevikuks. Teine tähendab seda, et Looming on «seinast seina», mitte mõne kitsama (huvi-, vanuse- jne) grupiväljaanne. Siin peab olema kohta nii verisulis ande debüüdile kui viimasele intervjuule tudiseva korüfeega,» selgitas Mutt.

Mihkel Mutt on üks viiest kirjanikust, kes hakkab järgmisest aastast saama kirjanikupalka.

Loomingu uue peatoimetaja leidmiseks välja kuulutatud konkursil osalemiseks on aega 18. detsembrini. Peatoimetaja tööks on ajakirja sisuline ja toimetuse töö korralduslik juhtimine. Kandideerijatelt oodatakse Eesti kultuuri- ja kirjanduselu head tundmist. Uus peatoimetaja peaks ajakirjas tööd alustama 1. märtsist 2016 ja ta valitakse ametisse kuni viieks aastaks.

Konkursist osavõtuks tuleb saata:

• avaldus

• elulookirjeldus

• haridust tõendava dokumendi koopia

• ajakirja tulevikuplaan (kuni 3600 tähemärki)

Märgusõnaga «Looming» aadressil SA Kultuurileht, Voorimehe 9, 10146 Tallinn

või digiallkirjastatult e-aadressil info@kl.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles