Menufilm «Nullpunkt» Postimehe kinos

Aarne Seppel
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Nullpunkt»
«Nullpunkt» Foto: Kaader filmist
  • «Nullpunkti» näeb kuni pühapäeva keskööni
  • Järgmisel nädalal film Eesti kultusfilosoofist Jan Jõemetsast «Puhta mõtte ruum»

Eelmise aasta säravaimat debüütfilmi, Mihkel Ulki «Nullpunkti» saab vaadata tänasest pühapäeva keskööni Postimehe Kinos.

Tundliku ja püsimatu loomuga Johannes saab sisse Tallinna eliitkooli ning võiks eeldada, et tema elu hakkab ülesmäge minema. Tegelikult satub ta klassikaaslaste vaimse terrori alla.

Kodus peab Johannes toime tulema ema süveneva vaimuhaigusega. Kui noormehe elupüramiidi kolm peamist tahku – kodu, sõbrad ja kool – kokku vajuvad, jõuab ta nullpunkti.

Johannes mõistab, et elu paremaks muutumist tuleb alustada iseendast ja nii töötab ta välja plaani, kuidas saavutada populaarsus ja aktsepteerimine, ning hakkab seda mineviku survest ja oleviku löökidest hoolimata jõuliselt rakendama.

Kriitik Valle-Sten Maiste on kirjutanud: «Mihkel Ulk on teinud väga hea stiilitunnetusega kaasahaarava ja sisuka noortefilmi, mis ületab igati Eestis selles žanris tehtu.»

Muusik Lenna Kuurmaa hinnang: «Üllatus-üllatus, aga tegu on väga hea noortefilmiga. Sujub ja hoiab põnevust lõpuni välja. Pilt ja kaadrid meenutavad soome filmi. Peategelase jooks Lasnamäel omandab sümboli tähenduse.»

Postimehe tellijad saavad Postimehe Kino filme vaadata tasuta. Selleks peab olema Postimees Plussi konto, mis on seotud paberlehe tellimusega.

+ Postimehe Kino saavad vaadata ka Postimees Plussi tellijad ja päevapileti ostjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles