Märt Avandi: ma ei usu seda siiani!

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Avandi mängib «Vehklejas» Endlit, kes hakkab 1950ndatel provintsilinnas Haapsalus lastele vehklemist õpetama.
Märt Avandi mängib «Vehklejas» Endlit, kes hakkab 1950ndatel provintsilinnas Haapsalus lastele vehklemist õpetama. Foto: Kaader filmist

«Vehkleja» peaosatäitja Märt Avandi ütles välkintervjuus, et oli tänase Kuldgloobuse kandidaatide väljakuulutamise juba unustanud, sest ei uskunud, et «Vehkleja» seal midagi võiks korda saata.

Palju õnne, Märt! Kui palju te ise seda jälgisite, mis sealpool ookeani toimub?

Aitäh. Mitte eriti. Kusjuures oli nii, et eile veel teadsin, et täna Kuldgloobuste nominendid selguvad, sest Saksa produtsent saatis mulle e-kirja, aga kuna ma ausalt öeldes seda ei uskunud, et «Vehkleja» võib seal midagi korda saata - täiesti siiralt -, siis olin selle tänaseks juba unustanud.

Miks te ei uskunud?

Sest see oli väga ebatõenäoline. See, mis eelmisel aastal «Mandariinidega» juhtus, oli… ime, ja imesid ei juhtu igal aastal. Häid filme on lihtsalt väga palju, ja nende seas silma jääda…

Aga nüüd ma olen väga õnnelik ja rõõmus, kuigi mul on seda siiani raske uskuda... Ausalt.

Mis edasi saab?

Pole aimugi. Uudis on ju ka noor alles.

Kas te olete valmis sõitma ka ookeani taha?

Muidugi olen, kui vaja. Hea meelega.

Kui palju on «Vehkleja» soome, kui palju eesti film?

See on Soome ja Eesti film. Kas me hakkame nüüd nii nagu eestlastel tavaks – nagu «Mandariinidega» oli -, et ei tea, kui palju see ikka Eesti film on… Et nüüd Eesti varju ei jääks… Ärgem seda küll tehkem: see oleks rumal. See on Soome ja Eesti film, ja pole üldse tähtis, kes on sinna rohkem ja kes vähem raha sisse pannud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles