Disney ahistab Tähesõdade fänni mänguasja pärast

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Tähtede sõda: Jõud tärkab" peategelast Reyd kujutav mänguasi.
"Tähtede sõda: Jõud tärkab" peategelast Reyd kujutav mänguasi. Foto: Marjorie Carvalho/Star Wars Action News/kuvatõmmis

Eelmisel nädalal toimus Ameerikas piinlikuvõitu lugu.

Uue Tähesõdade filmi «Star Wars: Jõud tärkab» sisu hoiab Disney kompanii ranges saladuses. Nii ranges, et isegi inimesed, kes filmi mitte-ingliskeelsete turgude jaoks tõlkisid, sellest ühtegi kaadrit ei näinud.

Aga ootamatult märkas Tähesõdade andunud fänn  Justin Kozisek USA suures hüpermarketiketis Walmart müügil Justin Kozisek uue filmi peategelast Reyd kujutavat nukku, kirjutas Business Insider. Täiesti ametlik Hasbro toode, ainult et kellegi vea tõttu liiga vara müügile paisatud. Õnnelik fänn ostis nuku ära ja postitas pildi leiust kohe oma sotsiaalmeediakontodele.  See, mis järgnes, on igati Darth Vaderi vääriline.

Disney juristide armee lendas peale nii Kozisekile, sotsiaalmeediakeskkondadele kui kõigile eraisikutele, kes olid kõnealust pilti jaganud. Kirja sisu oli see, et lõpetage kohe meie autoriõiguste rikkumine või muidu…

Ehmunud fännid seda muidugi tegidki, sest pole mingit võimalust minna juriidilisse lahingusse superkompaniiga, kel juriste rohkem, kui galaktikaimpeeriumil rünnakrühmlasi. Siiski oli kass kotist päästetud ja kõnealune foto valmistab endiselt mööda Interneti nurgataguseid tähesüsteeme mööda hiilides Disneyle peavalu. Seda võib ka uskuda, sest Eestis juba 18. detsembril linastuva filmi süžeed üritatakse iga hinna saladuses hoida. Aga mõned aksessuaarid, mis Reyl pakis kaasa on pandud ja muidugi pakendi kaanepilt annavad üsna ühemõtteliselt ära, mis asju ta filmis ajab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles