Lihtne maapoiss, kellele meeldib lugusid jutustada

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BestSeller kirjanduskonkursi võitjate väljakuulutamine. Ilukirjanduse kategoorias esikohta Helga-Johanna Kuusleri ja Reelika Lootusega jagav Marek Kahro.
BestSeller kirjanduskonkursi võitjate väljakuulutamine. Ilukirjanduse kategoorias esikohta Helga-Johanna Kuusleri ja Reelika Lootusega jagav Marek Kahro. Foto: Eero Vabamägi

Uus ja Eesti suurima, 10 000-eurose auhinnafondiga kirjanduskonkurss «Bestseller» kuulutas eile välja võitjad. Ilukirjanduse žanris jagavad esimest auhinnalist kohta Helga-Johanna Kuusleri «Puhkus koomas», Marek Kahro «Näkid» ja Reelika Lootuse «Võetud ära».

«Tallinna poolt vaadates tulen ma peaaegu Riia külje alt, sest olen Võrumaalt pärit. Ma ei pea end kirjanikuks, kirjutamine on mul hobiks. Olen lihtne maapoiss, kellele meeldib jutustada lugusid,» tutvustab end Marek Kahro, kelle käsikiri «Näkid» jõudis «Bestselleri» kolme parima sekka.

Marek Kahrolt on ilmunud juba kolm raamatut – 2011. aastal «Kaljud ja kameeleonid», aasta hiljem «Päikeseta paradiis» ja eelmine aasta «Viisteist naeratust». Kõik raamatud on kirjastanud kirjastus Tänapäev. «Kõik on põhimõtteliselt noorteromaanid. Kirjutan noortele seepärast, et olen ise suhteliselt noor ja oskan natuke paremini tungida noorte hingeellu kui siis näiteks pensionäride ellu. Nii lihtne see ongi,» põhjendab Kahro, miks ta just noortele kirjutab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles