EMTA saali toetuskontserdile tuleb ka Arvo Pärt!

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Pärt
Arvo Pärt Foto: Eero Vabamägi

Neljapäeval, 17. detsembril kell 15 toimub Tallinna Toomkirikus suur jõulukontsert Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia saali ehituse toetuseks. Kontserdil kõlab Arvo Pärdi teose «Väike litaania» Eesti esiettekanne. Toetuskontserdil osaleb ka helilooja ise. 

Arvo Pärdi värske teose «Väike litaania» esitab ansambel Vox Clamantis Jaan-Eik Tulve dirigeerimisel. Teose maailmaesiettekanne kõlas 10. detsembril Viinis Virgiliuse kabeli taasavamise puhul.

EMTA koori ja orkestri esituses kõlab toetuskontserdil jõulumuusika ja Pergolesi «Magnificat». Dirigeerivad EMTA tudengid USAst, Inglismaalt, Jaapanist, Lätist ja Eestist ning EMTA dirigeerimisosakonna juhataja professor Tõnu Kaljuste.

Pärast kontserti liigutakse üheskoos 19 trummi saatel Toompealt alla ehitud jõulupuu juurde ehitamata saali krundile. Kuusel süüdatakse 19 küünalt - iga oodatud aasta eest üks küünal. Täpselt nii kaua ehk 19 aastat on möödas otsusest Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia valmis ehitada.

Toetusmarss toimub marsruudil: Kaarli pst - Tõnismägi - Hariduse tn - Pärnu mnt -Tatari tn (EMTA).

Kontserdist ja toetusmarsist teeb otseülekande Klassikaraadio. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles