ERSO usaldusisik: ministeerium püüab meid destabiliseerida

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERSO Neeme Järvi juhtimisel esinemas.
ERSO Neeme Järvi juhtimisel esinemas. Foto: Peeter Langovits

ERSO usaldusisiku Tarmo Velmeti hinnangul püüavad kultuuriminister ja tema alluvad ERSO tööd destabiliseerida ning peadirigent Neeme Järvi lahkumine mõjuks orkestrile väga halvasti.

Velmet rääkis Postimees.ee’le, et ta luges Järvi võimalikust lahkumisest ajalehest. «Ma hiljuti kirjutasin orkestrile kirja, kus loetlesin meie kolm suurt kvaliteeti: ühtsus, peadirigent ja mängu kvaliteet. Ühe me oleme nüüd kaotanud,» kommenteeris ta Järvi avaldust.

Velmet tõdes, et tõenäoliselt võivad Järvi lahkumisega kannatada saada ka teised orkestri kvaliteedinäitajad. «Sümfooniaorkester on väga suurte isiksuste kooslus ja kired löövad kindlasti lõkkele, kui neid ei ohjeldada,» selgitas ta.

ERSO sees on levinud ka kuulujutud, et Järvi sai ERSO direktori kohusetäitjalt ebameeldiva kirja ning astus seetõttu tagasi. Kohusetäitja Anneli Unt aga lükkas selle väite kindlalt ümber ja teatas, et ta ei ole mingit kirja Järvile üldse saatnud.

Sel sügisel ERSO peadirigendiks ja kunstiliseks juhiks saanud maestro Neeme Järvi teatas täna varahommikul riigikogu kultuurikomisjoni esimehele Peeter Kreitzbergile saadetud kirjas, et astub ERSO peadirigendi kohalt tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles