Hollywood Reporter lahkab «Musta alpinisti»

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pius / Matt Damon
Priit Pius / Matt Damon Foto: montaaž

Kaalukas USA väljaanne Hollywood Reporter võttis arvustada Urmas Eero Liivi debüütmängufilmi «Must alpinist».

Esimese asjana märkis ookeanitagune väljaanne ära Priit Piusi hämmastava sarnasuse Ameerika A-klassi näitleja Matt Damoniga. Seejärel jutustatakse lühidalt ümber filmi sisu.

Konstruktiivseks minnes ilmuvad arvustaja sõnavõttu kriitilised noodid: «Must alpinist» (inglise keeles «Ghost Mountaineer» olla kui kompott viiest eri žanri filmist, millest ükski ei suuda siiski esimest viiulit mängida. Film algab kui põnevik metsikutesse mägedesse eksinud noorukitest, siis kaldub mõrvamüsteeriumi poole, seejärel müstilise muinasjutu radadele ning lõpuks üritab olla sünge poliitiline satiir korrumpeerunud Nõukogude Liidu pihta.

Tegelasi on nõrgalt kujutatud, jätkab kriitik. Eeskätt käib see burjaatide kohta, keda näidatakse vaatajatele kui alkohoolikutest seksmaniakke. Kriitikat leiab ka hüplev montaaž, mis segab filmi jälgimist. Sobiv publik sellele filmile on Hollywoodi reporteri silmis «Euro-pulp cinema» austajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles