Oksana Tandit viis moe kunstisaali

Kristina Herodes
, moetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohkem kunst kui klassikaline moesõu.
Rohkem kunst kui klassikaline moesõu. Foto: Marina Rusakova

Eesti moekunst seisab nagu kahes vastandlikus risttuules: ühelt poolt mõjutab meid Põhjamaade kargus, selgus ja minimalism, teiselt poolt slaavi kultuuriruumi romantikaihalus ja naiselikkusekultus. Oksana Tanditi klaaris ja ratsionaalses disaineripeas aga tuuled ei puhu.

Tema läheb sirge seljaga oma sisetunde järgi ning kavandab moodi, milles saavad kokku praktiline meel ja fantaasiarikkad vormimängud. Kõike seda mõõdetult ja rafineeritult, pigem maskuliinselt kui naiselikult. Tema sõnum on selge: selguses ja rahus on kõige suurem jõud.

«Jah, ma saan aru, et moekunst tähendab inimestele glamuuri, kõik ootavad pidu, litreid, lilli, tikandeid, suurt sõud. Ja siis tulen mina ja näitan lihtsalt halli kleiti. No on ju igav? Aga vaatad lähemalt ja näed, et ka hall kleit võib olla ainulaadne. Ma ütlen, et mitte riided ei ole tegelikult kunstiteos. Hea disain aitab kandjal endal särada, inimesel endal olla kunstiteos,» räägib disainer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles