Galerii ja video: EMTA saali heaks peeti maha kontsert ja marsiti

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Muusika- ja teatriakadeemia (EMTA) koor ja orkester ning dirigent Tõnu Kaljuste pühendasid täna akadeemia kontserdisaali ootamise 19. aastale kontserdi Toomkirikus ja muusikalise marsi Toompealt ehitusplatsile.

96-aastane muusika- ja teatriakadeemia, kunagine konservatoorium on lootnud päris oma maja ja oma saalid saada läbi sajandi. Estonia majas alustanud kõrgem muusikaõppeasutus sai oma esimese maja 1920. aastate keskel. 1950. aastatest on selles Vabaduse väljaku äärses, pärast 1944. aasta pommitamisest taastatud hoones tegutsenud Georg Otsa muusikakool, mis on samuti algse konservatooriumi järeltulija.

Muusikaakadeemia töötas aastakümneid ajutistel pindadel. 1999. aasta kooliaasta alguseks valmis juba 1980. aastate lõpus tehtud projekti järgi ehitatud muusikaakadeemia teine oma maja. Esialgu kontserdisaalita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles