Eesti Muusikaauhinnad 2016 žürii alustas parimate valimist

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti muusikauhinnad 2016
Eesti muusikauhinnad 2016 Foto: EMA 2016

Täna alustas tööd üle 100-liikmeline žürii, kes selgitab välja eelmise aasta parimad 16 kategoorias. Muuhulgas valitakse parimad artistid, albumid, laulud ja muusikavideod. Kokku on hääletuseks üles seatud üle 150 albumi.

Žüriil tuleb teha raske valik kõikide aastal 2015 Eestis ilmunud albumite vahel, klassikast hip-hopi ja rockmuusikani. Hääletusel lähtuvad žürii liikmed kandideeriva albumi, laulu või muusikavideo kvaliteedist, mitte nende müügitulemustest või raadioedust. Hääletamine toimub kahes voorus.

Nominendid tehakse teatavaks jaanuari keskpaigas ja võitjad kuulutatakse välja 28. jaanuaril Nordea Kontserdimajas toimuval Eesti Muusikaauhinnad 2016 galal. Suurejoonelisel auhinnatseremoonial astuvad üles käesoleva aasta silmapaistvaimad artistid. Õhtut juhivad Eesti Muusikaauhinnad 2012 aasta naisartist Liis Lemsalu ja 2015 aasta meesartist Karl-Erik Taukar. Gala piletid on müügil Piletilevis.

Eesti Muusikaauhinnad 2016 käivitab Jägermeister, paneb kõlama Deezer. Toetavad Eesti Autorite Ühing, Eesti Esitajate Liit ja Hasartmängumaksu Nõukogu.

Ürituse korraldaja on Eesti Fonogrammitootjate Ühing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles