«Naerburaator»: mis teeb nalja Savisaarele?

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naqljamees Edgar Savisaar. «Naerburaator»
Naqljamees Edgar Savisaar. «Naerburaator» Foto: Kaader videost

«Naerburaator» TV3
31. detsember kl 22.45 ja 23.30

Jabura nimega «Naerburaator» planeeritud telekavasse ilmselt selle arvestusega, et selleks ajaks on nii mõndagi vedelat lipsu taha valatud ning veri kogunenud kõhu alapiirkonda head-paremat seedima.

Seega pole mõtet mingite hüperintellektuaalsete naljadega pungestada. Las meediatsirkuse kuulsused valivad välja anekdoodid, mis neil meile järgi, kannavad need ette, laseme konservnaeru taustaks ja saab kaks korda 15 minutit täidetud küll. Aga kuna kuulsusi on vähe ja naljad pole ka teab mis vaimukad, siis tuleb eetrit tihendada «Saatevigad» stiilis klippidega untsu läinud salvestustest.

Saate tegijad pole oma TV3 vaatajate vaimsetest võimetest kuigi kõrgel arvamusel. Seda tunnistab asjaolu, et mõnegi nalja puhul, näiteks Neinar Seli lugu Juhan Partsi pihta eeldatakse vaikimisi, et publik ei saa puändile pihta ning korratakse see veel üle. Kuidagi peab ju saateaja täis saama.

Anekdoodid võitlesid oma habeme pikkuses edukalt Igor Mangiga. Minu jaoks oli ainuke uus nali Triin Tulevi gei-anekdoot. Esimese saatepoole tipphetked olid kohutavalt armas Tõnu Trubetsky, kes lihtsalt ei oska anekdooti rääkida ja Ken Saan, kes häbelikult oma loo paberilt maha luges. Kui lugu ei ole naljaks, peab esitaja selle päästma.

Mis puutub Edgar Savisaart, siis tema koomikutalent avaldub hoopis suuremas vormis, kui lihtlabane nali Taavi Rõivase pihta. Tuletagem meelde näiteks neid suurejoonelisi häppeninge, mida ta oma Hundisilma kodumurul korraldas, statistideks kaitsepolitsei ning suurimate uudisteportaalide ajakirjanikud. See mees vajab võimsamat formaati. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles