Laul vabastas «Tujurikkuja»

, kriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Tujurikkuja» 2015 promo, Märt Avandi ja Ott Sepp
«Tujurikkuja» 2015 promo, Märt Avandi ja Ott Sepp Foto: Kaader videost

«Tujurikkuja 2015» ei olnud selle aasta täht. Üks nali, mis oli naljakas – Sepa «1944», mis võttis kokku Nüganeni filmi essentsi ja stsenaariumi rumaluse.

Suurepärane! Gripp, setod, ujula ja ujuja, nohikud elektroonikapoes, admiralid… kustuva tulukese kustunud naljad XX sajandist. Ups, nagu Avandi ja Sepp ütlevad, hoopiski XIX sajand.

Väike värskendus - setod lennukis -, aga seegi seepärast, et Merca laulis. Võimas laul, mis verega ära mäkerdati. NO99 on jõudnud juba kõikjale, ka «Tujurikkujasse», kust vereta enam nalja ei osata teha.

Võistluses «Tujurikkuja», «Edekabel ja «Aastavahetus Kinoteatriga» tuli võitjaks vana Normann. Mis toimub? «Tujurikkuja» jäi «Edekabelile» alla. Puhka rahus, «Tujurikkuja»!

Palun, ärka ja ela ja laula edasi – pole miskit paremat, kui Alo Mattiisen ja ei ole üksi ükski maa… See oli liiga hea, et olla viimane. Seega on «Tujurikkujale» kõik andestatud.

«Teab loodus vaid, teab isamaa, meil meeldib kõike vihata. Vihata! Kui keegi naerab, kui vesi keeb, kui üldse keegi midagi teeb. On vaid isend jälgim veel. Teab loodus vaid, teab isamaa, teist eestlast me ei või seedida. Meid on küll vähe, kuid ühtsena me kargame külakuhja kaklema. Ei ole üksi ükski maa. Kui siis vaid Süüria.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles