Vanemuise publikuarv kasvas

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koeratüdruk Lotte (Linda Kolde) ja jänesepoeg Albert (Priit Strandberg) päästavad jänes Adalberti unenäost välja. Taamal Kohvitass (Marian Heinat), Unenäomaailma uks (Oliver Timmusk) ja Saabas (Veiko Porkanen).
Koeratüdruk Lotte (Linda Kolde) ja jänesepoeg Albert (Priit Strandberg) päästavad jänes Adalberti unenäost välja. Taamal Kohvitass (Marian Heinat), Unenäomaailma uks (Oliver Timmusk) ja Saabas (Veiko Porkanen). Foto: Juri Seredenko

Vanemuise teatrit külastati möödunud aastal 190 025 korral. Teater andis 536 etendust ja kontserti 178 191 vaatajale, lisaks osales Vanemuise erinevates haridusprogrammides kokku 11 834 inimest.

Võrreldes 2014. aastaga on Vanemuise publiku koguarv kasvanud 2183 teatrikülastaja võrra, samas kui etenduskordi oli mullusega võrreldes 5 vähem.

Vanemuise eelarve maht, sealhulgas ka investeeringud, oli 2015. aastal 8,9 miljonit eurot. Omatulu moodustas 2,32 miljonit eurot, mis on Petersoni selgitusel laekunud oodatust paremini, ületades planeeritut ligemale 200 tuhande euroga.

„Hea meel on oodatust paremini laekunud omatulu üle, sest teater vajab reservi 2016. ja 2017. aasta suvel toimuvaks suure maja lavatehnika vahetuseks," kommenteeris eelmise majandusaasta näitajaid teatrijuht Toomas Peterson. "Lepingud tehnika vahetuseks on sõlmitud ja nüüd oleme kindlad, et saame töödega mais alustada. Lisaks käis Vanemuine mullu aktiivselt välisringreisidel - kuuel erineval maal (Belgia, Gruusia, USA, Kanada, Austraalia,  Läti) andsime kokku 20 etendust 4404 külalisele.“

Vanemuise teatri möödunud aasta kõige külastatum lavastus oli novembris esietendunud lastemuusikal „Lotte Unenäomaailmas“. Draamažanri populaarseim lavastus oli „Obinitsa", mida külastas 7300 inimest. Tantsuteatri vaadatuimaks lavastuseks osutus "Gatsby / La Dolce Vita", mida käis vaatamas 4230 inimest.

Ooperi- ja operetižanris kogus kõige enam vaatajaid "„Õhtu Kálmániga“, mida käis nautimas 4103 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles