Nädala plaat. Plaat-isiksus

Margus Haav
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Bowie
David Bowie Foto: Kuvatõmmis

David Bowie

Blackstar

Columbia

Hinne: 5

Eile 69-aastaseks saanud salapärase David Bowie 25. sooloalbum on üks tema pika karjääri julgemaid ja eksperimenteerivamaid, peenekoeliselt käre ja käredalt peenekoeline meistriteos. Eks ajal ning tulevikul ole oma sõna öelda, aga «Blackstar» on täiesti ekvivalentne Bowie paremikuga, näiteks Berliini triloogiaga.

Tehniliselt võttes ei olnud eelmine elumärk pikalt madalat profiili hoidnud David Bowielt mitte kolme aasta eest võrdlemisi ootamatult ilmunud album «The Next Day», vaid mullu Record Store Days samuti võrdlemisi ootamatult ilmunud singel «Sue» (leidub ka siin plaadil). Kui elukestva kameeleonistaatusega Bowie kaubamärgiks ongi ebatüüpilisus, siis «Sue» oli kaunikesti ebatüüpiline isegi tema enda standardite järgi. See oli nimelt üsna stiilipuhas avangarddžäss, küllaltki neurootiline ja mitte ülemäära kuulajasõbralik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles