Hollywoodi press avas eksklusiivselt oma muinasjutumaja ukse

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja, Los Angeles
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kujutage ette, et mõnekümneliikmeline Eesti filmiajakirjanike ühing omaks villat mõnes Tallinna nooblis rajoonis ja nende aasta filmi auhinnatseremoonia ülekannet vaataks televiisorist, noh, ütleme, et ainult natuke vähem inimesi kui presidendi vastuvõttu, aga siiski paarsada tuhat eestlast. 

Ebareaalne? Muidugi. Aga näe, 90-liikmelisel Hollywoodi välisajakirjanike ühingul on see korda läinud - nende majake prestiižikas Beverly Hillsis näeb välja nagu muinasjutus ja veel muinasjutulisem on see, et see väike, rohkem kui 50 riiki esindav grupp inimesi, kellest ainult käputäis vahendab Hollywoodis toimuvat oma päritolumaa tõesti olulistesse väljaannetesse, korraldab ühte kolmest Ameerika kõige populaarsemast auhinnatseremooniast - Kuldgloobuste jagamist, mille teleülekannet vaatas eelmisel aastal ligemale 20 miljonit ameeriklast.

Mõjukad eikeegid, nagu sõnastas agentuur Associated Press mõned aastat tagasi.

Kuldgloobuste tseremoonia toob ühingule sisse mitu miljonit dollarit aastas, millest - müts maha - tähelepanuväärne osa annetatakse stipendiumiteks, näiteks filmitudengitele, aga selle eest on toetatud ka vanade filmide restaureerimist ja väärtfilmide kinolinastusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles